Messen, matrak en kilo cannabis gevonden tijdens actie aan station

Foto: Dirk Vertommen

Messen, matrak en kilo cannabis gevonden tijdens actie aan station

Print
Mechelen - De lokale politie heeft dinsdag opnieuw een gerichte actie gehouden in de stationsbuurt van Mechelen. In totaal werden 118 personen grondig gecontroleerd en dat leverde aardig wat op.

Het was al de derde keer dat de politie een actie opzette in en rond het centraal station. Ze was bedoeld om overlast, criminaliteit en het bezit en de verkoop van drugs tegen te gaan. Een tiental mensen van de lokale politie Mechelen-Willebroek kregen daarvoor de hulp van een stille drugshond en zijn baasje van de federale politie.

Veroordeeld tot celstraffen

Zo kon de politie twee personen vatten die nationaal werden gezocht. Ze waren door verschillende rechtbanken veroordeeld tot gevangenisstraffen, maar ze waren tot dan onvindbaar. Nog twee anderen worden ervan verdacht drugs te willen dealen.

Heel wat drugs

Tijdens de actie hebben de politiemensen ook drie messen, een uitschuifbare matrak, een busje pepperspray, ruim een kilogram cannabis en meer dan 150 gram hasj in beslag genomen. Samen met nog andere drugs, voorwerpen om de verkoop van drugs te organiseren en een belangrijke geldsom.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio