Antwerpen aanwezig op internationale immobiliënbeurs in Cannes

Foto: AFP

Antwerpen aanwezig op internationale immobiliënbeurs in Cannes

Print
Antwerpen -

Deze week vindt de internationale immobiliënbeurs MIPIM plaats in Cannes. Verschillende steden, waaronder Antwerpen en Luik, proberen op de beurs potentiële investeerders warm te maken voor hun projecten.

Antwerpen en de agglomeratie Luik hebben woensdag hun projecten voorgesteld langs het strand op de bekende La Croisette.

Antwerpen zette het project BlueGate in de kijker, een groene industriële zone van 64 hectare groot, ten zuiden van de stad, voor innovatieve bedrijven. De eerste bedrijven worden er in de loop van het jaar verwacht.

De Luikse agglomeratie werd vertegenwoordigd door verschillende burgemeesters en gemeentelijke afgevaardigden die elk op hun beurt hun project hebben voorgesteld. Vooral de tramlijn en de bouwprojecten naast de tramlijn sprongen in het oog. Het project heeft een kostenplaatje van 1,65 miljard euro. De stad Luik en zijn partners zijn daarnaast nog op zoek naar investeerders voor de nieuwe wijk rond het TGV-station alsook voor het stadsontwikkelingsproject in Val Benoît.

De aanwezigheid op de beurs heeft Luik alvast geen windeieren gelegd. Bouwbedrijf Thomas & Piron gaat 300 miljoen euro investeren in een nieuw architecturaal project in het centrum van de stad.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio