Drie elektrische bestelauto’s voor ATB Van der Weehe

Foto: Sylvain Liekens

Drie elektrische bestelauto’s voor ATB Van der Weehe

Print
Ranst - Het Broechemse Tuinbouwbedrijf ATB Van der Weehe gaat helemaal op de ecologisch toer. Zaakvoerster Heidi Van der Weehe kocht bij de Ranstse Nissan garage Robert drie elektrische bestelwagens.

Het idee ontstond bij de door de bedrijfsvereniging Bewora georganiseerde avond over de gezamenlijke  aankoop van zonnepanelen. Garagist Raf Van der Steen stuurde toen een mail naar de deelnemers met het aanbod om een elektrische wagen twee dagen uit te proberen.  ATB toonde belangstelling maar het was nog even wachten tot Nissan met een elektrische bedrijfswagen op de markt kwam. “Toen de e-NV 200 inzetbaar was, namen we opnieuw contact met ATB en de deal was toen snel geklonken.”

Dat Van der Weehe de stap naar de elektrische bestelwagen zette, vindt ze zelf een logisch gevolg van een evolutie die al een hele poos geleden begon. “We werken dan wel in het groen maar echt milieuvriendelijk kon je ons niet noemen. Machines die veel lawaai maken en vieze uitlaatgassen produceren en dan onze bestelwagens die nog dikwijls een aanhangwagen trekken die ook zwaar vervuilen. In onze bedrijfstak is er veel concurrentie en ik wilde me toch wat een eigen ecologisch cachet geven. We zijn al goed twee jaar geleden overgeschakeld op machines die elektrisch oplaadbaar zijn. Dat maakt die tuigen veel makkelijker hanteerbaar want ze wegen minder zwaar en maken veel minder lawaai. Vooral in de zomer beginnen we vroeg en dan kan je het niet meer maken dat je al vroeg in de morgen veel lawaai maakt. De overstap naar elektrische bestelwagens is dus niet zo onlogisch.”

Lees het hele verhaal donderdag in Gazet van Antwerpen - edities Zuid en Noord

 

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio