Club Brugge recupereert twee geblesseerden voor Europa League

Foto: Photo News

Club Brugge recupereert twee geblesseerden voor Europa League

Print

Michel Preud’homme maakte zonet zijn selectie bekend bij Club Brugge voor de heenwedstrijd van de 1/8ste finales van de Europa League bekend. Obbi Oulare en Felipe Gedoz maken hun wederoptreden en vervoegen de 20-koppige groep die morgen (19u) in Jan Breydel tegen het Turkse Besiktas uitkomt.

Obbi Oulare was een kleine twee weken out nadat een kniekapsel gehavend uit de wedstrijd tegen Aalborg kwam. Felipe Gedoz sukkelde met een vervelende blessure aan de adductoren en kreeg rust voorgeschreven. Die kreeg hij in de vorm van twee weken zonder wedstrijd.

José Izquierdo leek weer fit nadat een enkelblessure hem van het veld hield tegen AA Gent maar klaagde dit weekend over pijn in de bil. Izquierdo kreeg rust tegen Charleroi en haalt dus ook de wedstrijd tegen Besiktas niet. Victor Vazquez is nog vijf tot zeven weken out en Bjorn Engels (knie) komt niet meer in actie en mikt op de voorbereiding van volgend seizoen.

Doelmannen: Mathew Ryan, Sokratis Dioudis, Vladan Kujovic

Verdedigers: Davy De fauw, Thomas Meunier, Oscar Duarte, Brandon Mechele, Laurens De Bock, Boli Bolingoli

Middenvelders: Timmy Simons, Francisco Silva, Ruud Vormer, Dario van den Buijs, Yannick Reuten, Felipe Gedoz

Aanvallers: Lior Refaelov, Nikola Storm, Tuur Dierckx, Tom De Sutter, Obbi Oulare

Club Brugge speelt donderdagavond (19u00) in het Jan Breydelstadion overigens de heenwedstrijd in de achtste finales van de Europa League tegen het Turkse Besiktas met 'No To Racism' op de truitjes. 'Dat is een primeur voor België en Europa', vertelde algemeen manager Vincent Mannaert woensdag tijdens de persconferentie.

Blauw-zwart heeft al jaren heel wat sociale projecten lopen en speelt sinds begin dit seizoen ook met 'Club Brugge Foundation' op de truitjes, in de plaats van de gebruikelijke shirtsponsor. In de Club Brugge Foundation worden alle sociaal-maatschappelijke projecten van de Bruggelingen ondergebracht en beheerd. 'Club Brugge steunt de 'No To Racism'-campagne van de Europese Voetbalbond UEFA ten volle. Racisme wordt niet getolereerd in de voetbalwereld. We spelen voor de rest van onze Europese campagne met deze outfits. Hopelijk kunnen we ze tot in Warschau dragen', besloot Mannaert.

Ook winger Boli Bolingoli is blij met de keuze van Club. 'Het is heel mooi dat Club Brugge dit doet. Ik ben in mijn carrière nooit geconfronteerd geweest met racisme, maar er zijn toch heel wat gevallen bekend. Voor racisme is er geen plaats in deze wereld', aldus Bolingoli, die donderdag met een opvallende nieuwe haarsnit aan de aftrap zal komen. 'Ik heb me laten inspireren door Paul Pogba', lachte hij.

Meer sportnieuws