Bomenaars spelen op Wenen Saxfest in Stephandom

Foto: JB

Bomenaars spelen op Wenen Saxfest in Stephandom

Print
Boom - Twaalf muzikanten, tussen 11 en 30 jaar jong, allen verzot op hun saxofoon, gaan met hun leraar-componist Maarten De Splenter van de Boomse muziekacademie, naar Wenen om mee te spelen in het internationaal muziekfestival Wenen Saxfest 2015.

Maarten De Splenter (31) heeft door de jaren heen contacten opgebouwd in Wenen wat leidt tot dit bezoek aan  deze muziekstad door twaalf saxofoonstudenten van de muziekacademie van Boom. "Beroepsmatig ben ik vooral bezig als freelance componist in onder meer Amsterdam. Lesgeven in de Boomse academie doe ik nu al zes jaar lang met hart en ziel. Ik heb dankzij heel wat contacten drie mooie activiteiten kunnen regelen waaraan we deelnemen", legt hij uit. Vandaag komen ze in Wenen aan en blijven er tot maandagavond.

Zo maakt de 'Boomse' saxofoon-bende deel uit van een 104-koppig saxofoonensemble die samen in de beroemde Stephansdom, de gigantische kerk in hartje Wenen, waar Mozart kind aan huis was, gaan optreden. "Er komt ook een hele choreografie in de kerk zelf aan te pas. Dat wordt nog flink oefenen. Niet alleen om het muzikaal rond te krijgen maar ook om alle 'pasjes' in te studeren ", zegt Jules Deleersnijder (20) die al 12 jaar Sax-lessen aan de Boomse academie volgt, waarvan de laatste zes jaar van Maarten De Splenter.

Lees het hele verhaal donderdag in Gazet van Antwerpen - editie Zuid

 

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio