Ook AG2R-renners zijn hard voor ploegmaat: ‘Dit doet pijn’

Foto: AFP

Ook AG2R-renners zijn hard voor ploegmaat: ‘Dit doet pijn’

Print

De voltallige ploeg van AG2R, bij wie ook onze landgenoten Johan Vansummeren en Jan Bakelants, heeft vlak voor de start van de derde etappe in Parijs-Nice gereageerd op de positieve dopingplas van hun ploegmaat Lloyd Mondory.

Het was Samuel Dumoulin die het woord voerde voor de ploeg. Het statement werd gemaakt aan de ploegbus, met alle renners.

‘Mijn ploegmaats en de rest van de ploeg en ook de andere ploegen willen reageren op deze dopingzaak. Deze dopingzaak raakt ons, het doet pijn’, las Dumoulin voor. ‘Niet alleen voor ons, maar ook voor onze familie, het Franse wielrennen en het wielrennen in het algemeen.’

‘We werken er al zo lang aan ons imago opnieuw op te krikken en nu is er weer deze zaak waardoor onze sport andermaal in een slecht daglicht wordt gesteld. Dit verdient onze sport niet. De valsspelers moeten buitenspel gezet worden en we hopen dat op een dag iedere renner begrijpt dat enkel prestaties op basis van hard werken de moeite waard zijn. We gaan, voor onze miljoenen supporters, sponsors, ... het hoofd niet laten hangen en blijven het beroep uitoefenen waar we zo van houden, want de waarheid is dat het wielrennen een mooie sport is en de mannen en vrouwen die deze sport beoefenen integer zijn.’

Dinsdag raakte bekend dat Lloyd Mondory op 17 februari bij een antidopingcontrole buiten competitie positief heeft getest op het gebruik van EPO. Hij is voorlopig geschorst.

Meer sportnieuws