Van Gaal stuurt topverdiener Falcao naar de beloften

Print

Topspits Radamel Falcao zit volledig op een zijspoor bij Manchester United. De Colombiaanse voormalige goalgetter van Porto, Monaco en Atletico Madrid moest afgelopen maandag 90 minuten op de bank toekijken hoe United zich in de FA Cup liet uitschakelen door Arsenal. Een dag later liet trainer Van Gaal de aanvaller zelfs opdraven in een beloftenwedstrijd tegen Tottenham. Een vernedering voor de best verdienende aanvaller uit de geschiedenis van United (zo’n 420.000 euro per week).

Manchester United huurt Falcao tot het einde van het seizoen van AS Monaco, maar kon tot nu toe nog geen potten breken in de Premier League. De Colombiaan scoorde nog maar vier goals in het shirt van United. Van Gaal gunde Falcao nog maar 12 keer een basisplaats in de competitie.

Van Gaal lijkt ondertussen geen vertrouwen meer te hebben in zijn duurste spits. Maandagavond in de FA Cup stond United na 61 minuten 1-2 in het krijt tegen Arsenal. In plaats van Falcao als breekijzer in de strijd te gooien, stuurde de Nederlandse coach Rode Duivel Adnan Januzaj de wei in. Dinsdagavond moest Falcao dan maar matchritme opdoen bij de beloften. Daar werd hij na 72 minuten vervangen.

MEER VOETBALNIEUWS