16-jarige Sabri Hmouda knokt zich in Racing Mechelen-elftal

Sabri Hmouda (rechts), hier in duel met Joeri Dequevy van Sint-Truiden. Foto: GMAX

16-jarige Sabri Hmouda knokt zich in Racing Mechelen-elftal

Print
Mechelen -

Ondanks de moeilijke periode waarin RC Mechelen zit, kijkt het met een goed gevoel terug. Zaterdag kwam er veel volk opdagen bij de activiteiten georganiseerd door Stand Your Ground en zondag hield het piepjonge RC Mechelen goed stand tegen Roeselare. De jongste man op het terrein was de 16-jarige Sabri Hmouda. En hij deed het verre van onaardig.

Jij bent de broer van?

Sabri Hmouda: “Dat klopt, mijn broer Rachid speelt ook in het eerste elftal van RC Mechelen. Maar hij is veel ouder dan ik: Rachid is 28. Ik vind het wel leuk dat we samen bij Racing spelen. Rachid geeft me veel raad en we trainen momenteel ook samen. Hij revalideert nog van zijn schouderblessure, die hij half december tegen Woluwe-Zaventem heeft opgelopen. Of we binnenkort eens samen in de ploeg gaan staan? Dat weet ik niet, dat moet je aan hem vragen. Of hij nog bereid is om mee te doen na alles wat er gebeurd is? Ik weet het niet, maar ik zou het wel fijn vinden.”

Is deze abnormale situatie een cadeau voor jou?

“Dit is in de eerste plaats geen leuke situatie, voor niemand. Want hier heeft geen enkele speler om gevraagd. Maar ik kan nu veel spelen, ja. Dat klopt. Ik heb al een vijftal basisplaatsen achter mijn naam staan. Dat is goed, zeker als je nog maar zestien bent. Ik ben een verdedigende middenvelder. Maar in de eerste plaats wil ik me amuseren, voetbal moet vooral plezant blijven. Volgend seizoen? Daar ben ik nog niet echt mee bezig. Het is best mogelijk dat ik bij Racing blijf. Ook dat kan, ja.”

MEER VOETBALNIEUWS