KV Mechelen verloor nog niet sinds komst Cocalic

Edin Cocalic. Foto: BELGA

KV Mechelen verloor nog niet sinds komst Cocalic

Print
Mechelen -

Een Bosnische tank kan wel wat blikschade verduren. Dat bewees Edin Cocalic zaterdag tegen Standard. De 27-jarige verdediger liep eerst een open wonde op aan de oogkas en moest nadien nog een pijnlijke kniestoot op de dij incasseren. “Dat hoort bij het voetbal. Mooier word ik er toch niet meer op”, lacht Cocalic zijn blutsen en builen weg.

Met Edin Cocalic haalde KV Mechelen deze winter een topverdediger in huis: autoritair in de lucht, goed met de voeten en scherp als een mes in de tackle. In zijn korte periode in België maakte Cocalic indruk en liet hij zich al flink gelden. Vraag maar aan Aleksandar Mitrovic, die een gapende hoofdwonde van vijf centimeter overhield aan een luchtduel met de Bosniër.

Een potig spelend Standard keerde zaterdag de rollen om. Cocalic deelde zelf in de klappen en moest twee keer van het veld voor verzorging. Toen hij bij een tackle onopzettelijk de schoen van Mujangi Bia recht in het gelaat kreeg, moest de verdediger groggy van het veld worden geleid om de bloedende wonde te laten dichten. Zonder verdoving kreeg Cocalic drie hechtingen net boven zijn rechteroog ingeniet. Na enkele minuten en met een stevige klodder vaseline op de wenkbrauw was de centrale verdediger weer klaar voor de strijd, al zal hij wellicht een tijdje met een blauw oog moeten rondlopen. “Och, dat hoort nu eenmaal bij het voetbal. Mooier word ik er toch niet meer op”, grapte Cocalic.

Meer voetbalnieuws