Antwerpfans gaan voor twee miljoen euro

Foto: WAS

Antwerpfans gaan voor twee miljoen euro

Print

Act As One, de supportersvereniging achter voetbalclub Antwerp, lanceert een nieuwe reddingsactie. De vereniging heeft een investeerder bereid gevonden om elke euro die Act As One nu verzamelt meteen te verdubbelen. Concreet moet zo op korte termijn een bedrag van twee miljoen euro verzameld worden om meteen te kunnen investeren in het behalen van de licentie voor de club.

Aangezien de tijd dringt om de toekomst van Antwerp te vrijwaren, wil Act As One de clubleuze ‘Geen woorden, maar daden’ eindelijk écht huldigen. De supportersvereniging, die ondertussen al meer dan 1700 fans als owner kon inschrijven, wil mee voor het geld zorgen om de licentiedeadline te halen.

Ze lanceert daarom een crowdfundingsactie om de eigen spaarpot snel te laten groeien tot 1 miljoen euro. Een investeerder zal dat bedrag dan verdubbelen tot 2 miljoen euro. “Met een bedrag van 2 miljoen euro kan Antwerp gered worden”, klinkt het. “In ruil kunnen zowel investeerders als supporters in het vernieuwde Antwerp zetelen en krijgen zij een aandelenparticipatie in een club met beheersbare schulden.”

Act As One nestelt haar oproep ook binnen haar ‘coalition of the willing’, een coalitie der welwillenden, waarbij ze alle huidige actoren “die het beste voorhebben met de club” gezamenlijk aan tafel willen krijgen om tot een akkoord te komen. Ze blijft dus ook de hand reiken naar alle betrokken partijen die momenteel onderhandelen over een nog steeds hangende overname van de club.

Meer voetbalnieuws