Dimitri Bontinck moet acht maanden de cel in

Foto: BELGA

Dimitri Bontinck moet acht maanden de cel in

Print
Antwerpen -

Het hof van beroep in Antwerpen heeft Dimitri Bontinck veroordeeld tot een effectieve celstraf van acht maanden omdat hij zijn vriendin had vastgehouden op een hotelkamer en haar had geslagen. Zijn zoon Jejoen staat volgende week terecht voor partnergeweld. Hij riskeert 10 maanden cel.

Dimitri Bontinck en de vrouw spraken stiekem met elkaar af, omdat haar vader niet was opgezet met hun relatie. Op 6 november 2013 had het koppel een hotelkamer gehuurd. In de loop van de avond kreeg de receptie meermaals telefoon vanuit hun kamer, maar telkens werd er opgehangen. Toen een andere hotelgast kwam klagen over geruzie en lawaai, ging een medewerker aankloppen.

Bontinck wilde eerst niet opendoen, tot de medewerker met de politie dreigde. Toen hij de deur toch opende, vluchtte zijn vriendin naar buiten. Bontinck achtervolgde haar tot in de lobby en schold haar uit. De vrouw had kneuzingen in het gezicht en verklaarde dat ze slagen had gekregen. Bontinck had geweigerd om haar te laten vertrekken.

Bontinck verklaarde dat zijn vriendin ook agressief was geweest. Hij vond heel de zaak overroepen en verwachtte zich naar eigen zeggen niet aan een eerlijk proces ‘omdat de vader van zijn ex een oud-rechter is’. Voor de correctionele rechtbank kreeg Bontinck in juni 2014 zes maanden met uitstel. Zijn straf werd dus verzwaard, maar hij kan nog verzet aantekenen.

Jejoen

Op 20 maart moet zijn zoon Jejoen ook voorkomen voor het toebrengen van slagen aan zijn vriendin. Hij riskeert 10 maanden cel.

Het vermeende partnergeweld dateert van november. De ex-Syriëstrijder zou zijn vriendin tijdens een ruzie geslagen hebben en belandde een nachtje achter de tralies. Hij werd vrijgelaten, op voorwaarde dat hij uit de buurt van de vrouw bleef.

Jejoen en zijn vriendin bleven echter een koppel. Ze ontkende dat hij haar geslagen had en probeerde het contactverbod te laten opheffen, wat niet lukte. Op 4 januari wilden ze op de luchthaven van Zaventem een vlucht naar Turkije nemen voor een lastminutevakantie. Jejoen werd toen tegengehouden aan de politiecontrole en aangehouden.

Vorige maand kreeg Jejoen nog veertig maanden met uitstel op het terrorismeproces van Sharia4Belgium.

MEEST RECENT