Vastgoedinvesteerder op de fles: 35 cafés te koop

Print

Café Sportlokaal in Westmalle. “Ik heb een waterdicht handelshuurcontract.” Foto: kristin matthyssen

Wijnegem / Malle / Aartselaar / Boom / Schoten / Brecht / Wuustwezel -

Door het faillissement van de vastgoed-investeerder Alcasena, staan 35 volkscafés in onze regio te koop. Het gaat om de gebouwen, niet om de zaak. De cafés kunnen openblijven.

Moyersoen Veilingen in Aartselaar heeft het nog nooit meegemaakt: 35 volkscafés die tegelijk een nieuwe koper zoeken. In onze regio gaat het onder meer om cafés in Oostmalle (Antwerpsesteenweg 37), in Westmalle (Antwerpsesteenweg 248), in Sint-Lenaarts (Dorpstraat 54), in Wijnegem (Turnhoutsebaan 221), in Schoten (Paalstraat 189), in Wuustwezel (Bredabaan 870/872), in Boom (Kaai 21) en in Aartselaar (Kontichsesteenweg 38).

De toogklanten mogen op hun twee oren slapen, want de uitbaters die de cafés huren, kunnen er niet zomaar worden uitgezet. “Ik heb een waterdicht handelshuurcontract”, vertelt de cafébaas van Het Sportlokaal in Westmalle.

Volgens Eric Mulkens van Moyersoen die in opdracht van de curator de verkoop organiseert, heeft het faillissement van de eigenaar van de vastgoedportefeuille niets te maken met de huidige problemen in de horeca of de invoering van de witte kassa. “De cafébazen hebben altijd hun huur betaald. Het is de vastgoedinvesteerder die door wanbeheer failliet is gegaan.”

Lees meer in Gazet van Antwerpen - editie Noord

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio