Miljoenen euro’s aan juwelen buitgemaakt bij brutale overval op autostrade

Print
Een vijftiental 'zwaarbewapende' mannen hebben twee beveiligde bestelwagens met juwelen overvallen in de nacht van dinsdag op woensdag. Dat gebeurde op een snelweg ten zuidoosten van Parijs. De daders maakten voor ongeveer 9 miljoen euro aan juwelen buit. Dat zei de politie. Er vielen geen gewonden.

Maar liefst vijftien gewapende mannen hebben in de nacht van dinsdag op woensdag twee gepantserde busjes overvallen op de A6 in Avallon, zo’n 220 kilometer ten zuidoosten van Parijs. Ze gingen daarbij aan de haal met miljoenen euro’s aan juwelen.


De daders waren allen gemaskerd, 'zwaarbewapend en ervaren', verduidelijkte een politiebron. Onder meer via luchtsteun van de gendarmerie wordt gezocht naar de gevluchte overvallers.


De overval vond plaats op de A6 in de richting van Parijs-Lyon, ter hoogte van Avallon, op ongeveer 200 kilometer ten zuidoosten van Parijs. De bestelwagens stonden stil aan een tolpost. De voertuigen zijn in een veld nabij de tol uitgebrand teruggevonden.


De bestelwagens vervoerden juwelen voor een verkoop in Besançon, zo blijkt uit de eerste elementen van het onderzoek. Er waren geen geweerschoten.

.

Nu in het nieuws