Interieur

TREND. Zo past kurk in elk interieur

Print
Kurk voegt warmte aan je interieur toe, heeft een uitgesproken groen imago én is zeer onderhoudsvriendelijk. Dit zijn slechts enkele troeven die er de voorbije jaren voor gezorgd hebben dat kurk alomtegenwoordig is in menig interieur. Lijkt kurk jou het gedroomde materiaal voor jouw woonst, laat je dan inspireren.

Kurken wanden zijn niet enkel vanuit esthetisch oogpunt de moeite meer dan waard, ze zorgen ook voor een uitstekende geluidsdemping, ze houden de omgevingswarmte lang vast en mits een vernislaag zijn ze in elke ruimte integreerbaar, ook in vochtige ruimtes zoals de badkamer. (Foto's: Santana)

 

 

 

Kurkvloeren zijn dan weer onderhoudsvriendelijk, geluiddempend en isolerend. Maar wat meer is, ze zijn in ontelbare kleuren en vormen verkrijgbaar, zodat ze in elk interieur passen. Van landelijk tot modern. (Foto's: Santana)

Of wat dacht je van een vloer uit mozaïek van kurk? (Foto: apartmenttherapy.com)

Meubilair uit kurk is ook niet meer uit het interieur weg te denken. Talloze meubelontwerpers gingen met dit ecologische materiaal aan de slag en de resultaten mogen er wezen.

Kruk (prijs niet gekend) - Vitra, lamp (€ 735) - Benjamin Hubbert, opbergkastje (€198) - Linadura, stoeltje (prijs niet gekend) - Movecho, tafeltje (prijs niet gekend) - Vitra

Herinner je je nog die kurken onderleggers? Wel, die kan je nu vanonder het stof tevoorschijn halen, want wanneer je ze tegen de muur bevestigd, doen ze perfect dienst als hippe memoryboards. Of je maakt gebruik van een 'ouderwets' kurken wandpaneel. Goedkoop én gemakkelijk. (Foto's: fromscandinaviawithlove & homeanddelicious.com)

 

 

 

NIET TE MISSEN