NBA-legende Kobe Bryant (36) denkt nog niet aan stoppen

Foto: AFP

NBA-legende Kobe Bryant (36) denkt nog niet aan stoppen

Print

NBA-vedette Kobe Bryant heeft ondanks zijn 36 lentes en aanhoudend blessureleed nog geen moment gedacht aan het einde van zijn carrière. Dat vertelde de basketspeler op zijn eerste persconferentie sinds hij eind januari aan de rechterschouder werd geopereerd.

‘Wie heeft er gezegd dat ik zou stoppen? Ik alvast niet. Het is voor mij nooit een vraag geweest of ik volgend seizoen zal spelen’, vertelde de superster van de LA Lakers, die nog zeker een half jaar zal moeten revalideren.

‘Natuurlijk is het ontgoochelend om je te blesseren, dan een nieuwe blessure op te lopen en daarna nog een. Maar ik zal antwoorden zoals ik dat steeds heb gedaan en dat is door naar de dokters te luisteren.’

De voorbije drie seizoenen kampte Bryant met verschillende zware blessures. Hij scheurde onder meer zijn achillespees en kwetste zich daarna aan de knie. Dit seizoen speelde de Black Mamba 35 wedstrijden voor zijn team voor hij opnieuw uitviel. Daarin was de derde beste schutter uit de NBA-geschiedenis goed voor gemiddeld 22,3 punten.

Bryant heeft nog een contract tot en met 2016 bij de Lakers, waarmee hij vijf keer kampioen werd (‘00-’02, ‘09-’10). Hij sluit een verlenging niet uit. ‘Het is mogelijk. Als ik voel dat ik nog zin heb om te spelen en elke dag te trainen, dan kan het.’

MEEST RECENT