Vliegramp vertraagt onderzoek naar verkrachting Kelly

Kelly, 22 jaar intussen, overleefde in 2012 de gruwel. Foto: Mia Uydens

Vliegramp vertraagt onderzoek naar verkrachting Kelly

Print
Turnhout -

Omdat de speurders het te druk hebben met de identificatie van de slachtoffers van de vliegramp in Oekraïne, loopt het onderzoek naar de verkrachting van Kelly uit Turnhout vertraging op.

Twee Nederlandse neven, Ronald V.K. (33) en Clint V. (30), werden op 28 oktober 2013 in Den Bosch veroordeeld tot respectievelijk negen en acht jaar cel.

De twee mannen uit Eindhoven hadden op 1 januari 2012 de Turnhoutse Kelly, die toen negentien jaar was, op straat vastgegrepen en in een auto geduwd. De belagers reden met haar van Turnhout naar Eindhoven. In een woning werd ze urenlang verkracht en geslagen. Na de folteringen werd ze in de douche proper geschrobd en tot slot spoten de daders een bijtend product in haar om de spermacellen te doen verdwijnen.

Ondanks verpletterend DNA-bewijs ontkennen de twee alles. Er was bloed en sperma van Ronald V.K. aangetroffen op haar bh, jurk en panty. In het slachtoffer was DNA van Clint V. gevonden.

“Ze zijn geflikt”, zeiden hun advocaten eerder. “Nadat Kelly was gereinigd, hebben de echte daders sporen van onze cliënten aangebracht.”

De verdediging vroeg dan ook om bijkomend onderzoek. Maar het proces in beroep laat op zich wachten.

De speurders van het Nationaal Forensisch Instituut hebben de handen meer dan vol na de vliegramp in Oekraïne. Op 17 juli werd een Boeing met vluchtnummer MH17 in de buurt van Donetsk uit de lucht geschoten. Alle passagiers, onder wie 193 Nederlanders, kwamen daar bij om.

Een behandeling van de zaak komt er wellicht pas in augustus.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio