Elk uur horen vijf Vlamingen: “U heeft kanker”

Foto: Filip De Smet

Elk uur horen vijf Vlamingen: “U heeft kanker”

Print

Kanker is overal: die weinig opbeurende vaststelling vormt dit jaar de rode draad doorheen de nieuwe Kom op tegen Kanker-campagne. Want elk uur krijgen bijna vijf Vlamingen te horen dat ze kanker hebben. De slogan ‘Iedereen tegen Kanker’ lag dan ook voor de hand.

Elk uur zijn er bijna vijf Vlamingen die te horen krijgen dat ze kanker hebben. Dat zijn er meer dan honderd per dag, en meer dan 41.000 per jaar als je er de goed te behandelen non-melanoma kankers bijtelt. Volgens VRT-weerman Frank Deboosere, opnieuw de campagneleider van Kom op tegen Kanker, wordt het tijd dat iedereen beseft dat kanker overal is. “Iedereen komt ermee in aanraking in zijn omgeving. Ook bij de VRT is een aantal mensen de strijd moeten aangaan. Daarom gaan we met de VRT het goede voorbeeld geven met een speciale actiedag. Mensen zullen hier koken tegen kanker, de trap in plaats van de lift nemen, noem maar op.”

“Natuurlijk gaat deze campagne over centen, maar we mikken vooral op een globale golf van solidariteit”, zegt Marc Michils van Kom op tegen Kanker. Die golf moet vanaf 30 maart op gang komen. Het startschot wordt gegeven met het programma ‘Iedereen Beroemd’. Daarin zullen teams van telkens twee bekende Vlamingen acties aankondigen.

Lees woensdag meer over ‘Iedereen tegen Kanker’ in Gazet van Antwerpen

MEEST RECENT