ISIS laat ‘Palestijnse spion’ doodschieten door jongen

Foto: REUTERS

ISIS laat ‘Palestijnse spion’ doodschieten door jongen

Print

De terreurgroep Islamitische Staat (ISIS) heeft een nieuwe propagandavideo gepubliceerd waarop te zien is hoe een jongen een vermoedelijke Palestijnse spion doodschiet. De meer dan dertien minuten durende film werd dinsdag via de sociale media verspreid.

Het Palestijnse slachtoffer verklaart in de video negentien jaar oud te zijn en uit Jeruzalem te komen. Hij zou door de Israëlische geheime dienst Mossad naar Syrië zijn gestuurd om informatie over IS in te winnen.

Iets later verklaart een aanhanger van IS in het Frans dat de gevangene een 'slechte afvallige spion' is. De 'legioenen van het kalifaat' zullen Jeruzalem bevrijden, klinkt het voorts, en vervolgens wordt de Palestijn door zijn jonge beul met enkele schoten in het hoofd gedood.

Aan het einde van de video worden de namen vrijgegeven van nog enkele andere vermoedelijke Palestijnse spionnen uit Jeruzalem.

De authenticiteit van de beelden kon nog niet worden bevestigd.

Midden januari gaf IS ook al een video vrij waarin een kleine jongen twee vermoedelijke spionnen van de Russische geheime dienst neerschiet. In andere video’s worden speciale opleidingskampen voor jongeren getoond.

MEEST RECENT