Groenafval weer gratis: fileprobleem opgelost

Groenafval wordt in het ecopark van Edegem opnieuw gratis. Foto: koen de beuckeleer

Groenafval weer gratis: fileprobleem opgelost

Print
Edegem -

Het Edegemse Ecopark werd vorig jaar grondig hervormd. Na een klein jaar proefdraaien wordt een aantal knelpunten bijgestuurd. Groenafval wordt weer volledig gratis.

Het Edegemse Ecopark werd vorig jaar grondig hervormd. Zo werd het park onder meer opgesplitst in een betalend gedeelte met weegbrug en betaalautomaat en een niet-betalend gedeelte. Na bijna een jaar proefdraaien wordt de opstelling nu op een aantal punten aangepast.

“Eerst en vooral herzien we de regeling voor groenafval”, zegt schepen van Milieu Goedele Van der Spiegel (Groen). “Momenteel geldt daarvoor een vrijstelling van 1000 kilogram per gezin per jaar. Wie meer groenafval bezorgt, betaalt 1 eurocent per kilogram. De keuze om met een vrijstelling tot 1000 kg te werken was er één voor meer dienstverlening”, zegt Van der Spiegel.

“In praktijk stelden we vast dat tussen mei en december slechts 50 gezinnen meer dan 1 ton groenafval naar het ecopark brachten. De opbrengst was dus erg beperkt. Bovendien kregen we opmerkingen over de lange wachtrijen aan de weegbrug. Door groenafval weer gratis te maken, lossen we dat probleem op.”

Lees meer in Gazet van Antwerpen - editie Zuid

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio