Samenwerking leidt tot groei scholen

Saskia Michielsen gelooft in de kracht van samenwerking. Foto: BERT DE DEKEN

Samenwerking leidt tot groei scholen

Print
Turnhout -

Het gemeenschapsonderwijs in Turnhout heeft geen hinder van de verminderde aantrekkingskracht van de stad. De voorbije drie jaar steeg het aantal leerlingen.

“We zijn een kleine scholengemeenschap, daarvan ben ik me bewust. Maar de jongste drie jaar noteerden we een stijging van het aantal leerlingen met zeven procent.” Dat zegt Saskia Michielsen, coördinerend directeur van Talentenschool Turnhout. “Dat is atypisch, als je dat vergelijkt met de toestand van de andere middelbare scholen in Turnhout, die wel te lijden hebben onder een dalend geboortecijfer en de verminderde aantrekkingskracht van Turnhout als onderwijsstad.”

Waaraan dat ligt? Saskia Michielsen ziet de voornaamste oorzaak van de groei in de andere aanpak die de scholengroep sinds enkele jaren hanteert. “We zijn twee jaar geleden heel bewust gaan samenwerken”, zegt ze. “SO Zenit, Koninklijk Atheneum, Koninklijk Technisch Atheneum en Middenschool werken nu heel nauw samen als Talentenschool. Dat gebeurt weliswaar op twee campussen, maar pedagogisch, organisatorisch en infrastructureel is er nu één beleid.”

Lees meer in Gazet van Antwerpen - editie Kempen

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio