© mago

Antwerp moet oud-voorzitter Eddy Wauters 3,3 miljoen euro

Voetbalclub Antwerp moet oud-voorzitter Eddy Wauters 3,3 miljoen euro terugbetalen. Dat zou blijken uit het rapport van de bedrijfsrevisor van de voetbalbond.

lex moolenaar

De Belgische voetbalbond (KBVB) stelde enkele maanden geleden een onafhankelijke bedrijfsrevisor aan om te onderzoeken hoe groot de schuld exact is van R. Antwerp FC aan zijn oud-voorzitter Eddy Wauters en in welke mate die schuld moet worden beschouwd als schulden aan de bond. Die vraag is cruciaal voor de toekenning van een licentie voor de tweede klasse aan Antwerp voor het volgende seizoen.

Gisteren kwam het definitieve rapport van de revisor binnen. “Volgens dat verslag heb ik recht op 3,3 miljoen euro”, zegt Eddy Wauters. Antwerp-voorzitter Jan Michel wil die conclusie niet bevestigen of ontkennen.

Decuyper

“De eigenaardige manier van doen van Patrick Decuyper en zijn financiers maakt het voor mij ook een stuk moeilijker om opnieuw in Antwerp te stappen. Maar het plan van Decuyper is wel een stuk serieuzer dan alle andere verhalen die in het verleden rond Antwerp zijn gelanceerd”, zegt Wauters nog.

Lees meer in Gazet van Antwerpen