© GvA

Familie en vrienden nemen afscheid van verongelukte tieners

Familieleden en vrienden nemen zaterdag elk op hun manier afscheid van de twee tieners die afgelopen zondag om het leven zijn gekomen bij de instorting in een oude fabriek in Mechelen.

Sven Van Haezendonck

De overleden Frederic P. (18) en Jolyn P. (11) waren samen met Frederic zijn broer Simon (17) en zus Julie (11) de oude fabriek van Inofer aan Guldendal binnen geraakt. Toen ze daar zondag met heftrucks aan het joyriden waren, raakte een van de voertuigen een steunpilaar. Het dak van een loods stortte in. De twee jongeren lieten daarbij het leven.

Begrafenisondernemer Stijn Perdieus, zelf vader van twee jonge kinderen, verzorgt zaterdag het afscheid van Jolyn. “Een moeilijke opdracht. Echt veel kinderen heb ik nog niet moeten begraven. Het is verschrikkelijk. Het slachtoffertje heeft precies dezelfde leeftijd als mijn oudste dochter”, zegt hij. De humanistische uitvaartplechtigheid voor Jolyn vindt om 12u30 plaats in de aula van de stedelijke begraafplaats van Mechelen.

Iets later aanstaande zaterdag om 14u houden vrienden een herdenkingsmoment voor de overleden Frederic. Dat doen ze aan Guldendal, de plek waar hij verongelukte. Aan de site legden vriendinnen van het slachtoffer maandagavond ook al bloemen neer. Op Facebook hebben ze een pagina aangemaakt waar vrienden hun verdriet een plek kunnen geven.Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio