Deurnese Turners boksen petanquers uit clublokaal

Print

Al 27 jaar komen de petanquers elke dinsdag samen in ‘de schuur’. Foto: padr

Deurne -

Al 27 jaar heeft de Deurnese S-Plus petanqueclub haar vaste stek in een barak van de Deurnese Turners (DT) aan de Drakenhoflaan. Vorige week kregen ze plots te horen dat ze moeten vertrekken. “Wij gingen er vanuit dat ze niet meer kwamen”, reageert Kirsten De Blieck, voorzitter DT.

“Vorige week maandag kregen we een e-mail van het bestuur van de Deurnese Turners dat het lokaal plots verhuurd was aan een boksvereniging”, vertelt Francois Matheyssen (73), secretaris van de petanqueclub. “Toen we de dag erna bijeenkwamen, was de inboedel van het lokaal al volledig afgebroken. De voorzitter van DT dacht dat we er toch geen gebruik meer van maakten. Hoe komt ze daarbij? Wij zitten hier al 27 jaar, elke dinsdag. Ze hadden ons op zijn minst iets kunnen laten weten.”

Kirsten De Blieck, voorzitter van de Deurnese Turners, bevestigt dat er een huurovereenkomst is met de boksvereniging. “Maar wij gingen er vanuit dat de petanquers niet meer kwamen”, zegt zij. “Wij hebben vorig jaar het bestuur van de vzw Deurnese Turners overgenomen. De vzw zat in erg slechte papieren. We moesten dus maatregels nemen om de vzw te redden. De petanquers hadden een contract met het vorige bestuur, maar hebben dat nooit verlengd.”

Lees het volledige verhaal woensdag in Gazet van Antwerpen - editie Stad

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio