Deelnemers van CittA Urban Trail trekken de Plantentuin door

Karel Olbrechts, , werkleider groenvoorziening van het stadscentrum, in de prairietuin.. Foto: Patrick De Roo

Deelnemers van CittA Urban Trail trekken de Plantentuin door

Print
Antwerpen -

Liefst 10.000 mensen passeren zondag langs de zeldzame planten van de botanische tuin. De Plantentuin maakt deel uit van de CittA Urban Trail. “Om het groen te beschermen, zullen stewards alles het hele gebeuren begeleiden en de paden met lint worden afgesloten”, klinkt het.

CittA Urban Trail, ondersteund door CittA, het stadsmagazine van Gazet van Antwerpen, is een twaalf kilometer lang loopevenement doorheen Antwerpen. Lopers passeren niet alleen tal van historische locaties, maar vooral doorkruisen ze de gebouwen. Zo’n 10.000 sportievelingen zullen tal van unieke locaties onveilig maken. Waaronder dus de Antwerpse Plantentuin, beter gekend als Den Botaniek.

De deelnemers komen binnen door de grote poort langs de Lange Gasthuisstraat en belanden aan de achterzijde van de botanische tuin. Ze moeten het smalle padje in de prairietuin door en vervolledigen hun weg langs de serres, die vorig jaar nog zwaar beschadigd raakten na een hagelstorm en volgen het pad. Via het restaurant verlaten de enthousiastelingen dan Den Botaniek.

Lees meer in Gazet van Antwerpen - editie Stad