Kans klein dat ouders opdraaien voor schade na instorten loods

De ingestorte loods van de leegstaande fabriek aan Guldendal. Foto: Patrick Hattori

Kans klein dat ouders opdraaien voor schade na instorten loods

Print
Mechelen - Vlak voor de instorting van een oude fabrieksloods in Mechelen zaten op elk van de heftrucks twee tieners. Dat blijkt uit een eerste onderzoek van het parket. De kans is klein dat de ouders moeten opdraaien voor de aangerichte schade, zegt Assuralia, de beroepsvereniging van verzekeringsondernemingen.

Zondag kwamen twee tieners om het leven bij een bijzonder tragisch ongeval op de voormalige site van Inofer. Een van de twee heftrucks waarmee de jongeren aan het joyriden waren, belandde tegen een steunpilaar. Welke heftruck - die met de dodelijke slachtoffers of de andere - is nog niet uitgemaakt.

“Wel is zeker dat op de twee machines telkens twee tieners zaten. In de heftruck die het zwaarst beschadigd is, zijn de dodelijke slachtoffers gevallen”, zegt substituut Peter Peereboom van het parket. "Of er sprake is van strafrechtelijke feiten kunnen wij nog niet zeggen”, aldus Peereboom.

"Familiale verzekering dekt schade"

De kans is klein dat de ouders moeten opdraaien voor de aangerichte schade in de fabriek. “Het gaat hier om kattenkwaad in het kwadraat, dat spijtig genoeg leidde tot verongelukte kinderen. Ouders zijn tegen zulke schade verzekerd via hun familiale verzekering”, zegt woordvoerder Wauthier Robyns van Assuralia, de beroepsvereniging van verzekeringsondernemingen. Een familiale verzekering is wel niet verplicht.

Lees het hele verhaal dinsdag in Gazet van Antwerpen

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio