© rr

© GVA

1 / 2

“Mijn zusje mocht van mama niet meer in de fabriek komen”

De ouders van Jolyn P. hebben maandag de begrafenis geregeld van hun dochtertje, het 11-jarige meisje dat zondag samen met de 18-jarige Frederic P. stierf na een instorting op een oude fabriekssite in Mechelen.

SVH

“Mama had nog gezegd dat mijn zusje niet meer in die fabriek mocht komen, omdat het levensgevaarlijk was”, zegt haar zus Marijke (17). Jolyn beloofde haar mama zaterdag nog dat ze niet meer in de verlaten fabriek zou komen, de site van Inofer vlakbij het kanaal Leuven-Dijle en het station.

Het is daar dat het noodlot zondagnamiddag omstreeks 15u toesloeg. De twee broers Frederic en Simon P., die vergezeld waren van Jolyn en haar vriendinnetje Julie, waren in een verlaten loods aan het joyriden met heftrucks Tot het helemaal fout liep, en een van de jongens tegen een steunpilaar botste. In een fractie van een seconde stortte heel het dak in.

"Politie belde aan om overlijden te melden"

Frederic P. en Jolyn P. hadden geen schijn van kans. Ze raakten bedolven onder het puin en werden verpletterd. “Even later belde de politie aan de deur, om te melden dat ons jongste zusje overleden was”, zegt Jolyns broer Remco (13). Zijn zusje Jolyn had praktisch het hele weekend doorgebracht bij Julie, het meisje waarbij ze in de klas zat en de zus van de twee oudere jongens.

Samen waren ze vrijdagavond al eens afgezakt naar de leegstaande fabriek. "Dat vertelde ze aan mama toen ze zaterdagmorgen zoals altijd samen de markt gingen", vertelt zus Marijke. "Mama zei dat het daar levensgevaarlijk was en dat ze niet meer in die fabriek mocht komen."

De verleiding was blijkbaar te groot, want Jolyn keerde wel terug. Samen met de drie kinderen uit het andere gezin. En met de noodlottige afloop tot gevolg.

Lees het hele verhaal dinsdag in Gazet van Antwerpen

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio