© Patrick Hattori

© Patrick Hattori

1 / 2

Stadsbestuur na drama: 'Verlaten werven beter beveiligen?'

Het stadsbestuur van Mechelen bekijkt of het mogelijk is om te toegang tot bouwwerven beter te beveiligen, na het drama met de twee tieners in de oude fabriek van Inofer.

SVH

Een 18-jarige jongen en een 11-jarig meisje, stierven zondagnamiddag, toen een oude fabriekshal aan Guldendal instortte. De jongeren waren aan het joyriden met een heftruck. Toen die tegen een paal reed, stortte een deel van het dak in. "Wettelijk gezien doen we altijd het nodige, maar misschien moeten we samen met aannemers bekijken of er extra maatregelen nodig zijn op dit soort sites”, zegt waarnemend burgemeester Marc Hendrickx (N-VA).

Gerechtelijk onderzoek

Het parket opent intussen een gerechtelijk onderzoek naar het drama. Vandaag nog gaat een onderzoeksrechter ter plaatse. “In het dossier zijn er veel vragen. Daarom trekken wij alle registers open. Er wordt een onderzoeksrechter op de zaak gezet”, zegt substituut Peter Peereboom, woordvoerder van het parket.

Dat onderzoek moet een en ander duidelijk maken. “Wat en hoe het ongeval precies is gebeurd bijvoorbeeld. En of er sprake is van strafrechtelijke feiten”, stelt Peereboom. Twee andere tieners, de 17-jarige broer en het 11-jarige zusje van het oudste slachtoffer, waren ter plaatse en ontsnapten aan het drama.

Lees het hele verhaal dinsdag in Gazet van Antwerpen

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio