© BELGA

© BELGA

© BELGA

© BELGA

© BELGA

© BELGA

© BELGA

1/7

Belgische EK-delegatie aangekomen op Zaventem

De Belgische delegatie is terug van het EK atletiek indoor in Praag. Met twee zilveren medailles en een gouden was het een meer dan geslaagd kampioenschap. ‘Onze opdracht is absoluut volbracht’, klonk het dan ook bij hun aankomst op Zaventem.

De 4x400m-ploeg veroverde zondag in het slotnummer van het EK de gouden medaille met een Europees record en eerder pakten Dylan Borlée (400m) en Nafissatou Thiam (vijfkamp) al zilver. Daarmee eindigde België op een gedeelde achtste plaats in de medaillestand. ‘Onze opdracht is absoluut volbracht’, verklaarde team leader Stéphanie Noël zondag. ‘België beschikt over een mooie generatie atleten. Alles is aanwezig om nog voor verrassingen te zorgen in aanloop naar de Olympische Spelen van 2016.’

De Belgische atleten werden op de luchthaven opgewacht door de media en verschillende supporters. Medaillewinnaars Thiam, Julien Watrin, Dylan, Kevin en Jonathan Borlée mochten een ruiker in ontvangst nemen, waarna ze met hun eremetaal poseerden voor de fotografen. Ook Roger Lespagnard, trainer van Thiam, en Jacques Borlée, coach van onder meer de Belgian Tornados, werden in de bloemetjes gezet.

Meer sportnieuws