Verongelukte 18-jarige zet ritjes in Mechelse fabriekshal op Facebook

Foto: GVA

Verongelukte 18-jarige zet ritjes in Mechelse fabriekshal op Facebook

Print
Mechelen - Een 18-jarige jongen en een 11-jarig meisje zijn zondag verongelukt in Mechelen. Zij waren samen met twee andere tieners een oude fabriek binnengedrongen en begonnen te joyriden met twee heftrucks. Vermoedelijk raakte een van hen een steunpilaar, waarna een deel van de fabriekshal instortte. Opmerkelijk: de jongeren filmden hun exploten en zetten die op Facebook.

Al zeker sinds zaterdag hadden de tieners de verlaten fabriekssite van Inofer aan het kanaal Leuven-Dijle in Mechelen niet ver van het centraal station ontdekt. Toen maakte een van de broers voor het eerst ritjes met een vorkheftruck. De jongeren filmden ook hoe ze twee heftrucks aan de praat kregen en er rondjes mee begonnen te rijden in de lege fabriekshal. De 18-jarige F.P. postte die filmpjes zaterdag en zondag ook op Facebook.


De vier jongeren met van links naar rechts F.P. (18), J.P. (11), S.P. (17) en J.H. (11). De twee eerste jongeren overleefden het ongeval niet.

Toen de vier tieners zondagnamiddag opnieuw naar de oude fabriek afzakten, liep het helemaal mis. Omwonenden werden gealarmeerd door een enorme knal. Vermoedelijk hebben de tieners met een vorkheftruck een steunpilaar geraakt, waardoor een gedeelte van een loods instortte.

Twee van de vier aanwezige tieners werden bedolven onder de brokstukken. F. P. en J. P. waren op slag dood. De twee andere jongeren, de 17-jarige broer van F., en J.H. (11), konden nog tijdig vluchten.

 
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio