Anderlecht in extremis voorbij een stug Lokeren

Foto: BELGA

LOKEREN - ANDERLECHT 1-2

Anderlecht in extremis voorbij een stug Lokeren

Print

Lokeren was zo goed als zeker uitgeschakeld voor Play-off 1, maar tegen Anderlecht gingen de troepen van Peter Maes volop voor de overwinning. Het mocht echter niet baten, in de slotfase kopte Mitrovic Anderlecht alsnog naar de drie punten.

Anderlecht heeft op het veld van Lokeren geen steek laten vallen, al zag het er lange tijd niet goed uit voor de troepen van Besnik Hasi. De regerende landskampioen had het allerminst makkelijk tegen de Waaslanders en moest diep gaan om de drie punten mee naar Brussel te nemen.

 

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

 

 

Het was uiteindelijk Mitrovic (alweer hij) die met een schitterende kopbal voor de bevrijding zorgde in het absolute slot van de match.

Maar echt verdiend kunnen we Waaslandse nederlaag niet noemen, want Lokeren voetbalde vrank en vrij en legde meer dan keurig voetbal op de mat. Met prima kansen voor Dessers (2), Leye (2), Persoons (2 x lat) en Ingason (wat een misser) hadden de troepen van Peter Maes nochtans kansen genoeg om nog een keertje extra te scoren, maar faalden steeds.

Dankzij de zege blijft paars-wit in de slipstream van Club Brugge en zal het ook in de play-offs een razend spannende titelstrijd worden. Al zal het niveau van de Brusselaars dan zeker wel omhoog moeten.

Opmerkelijk:

Najar ontsnapte nog voor de rust aan een rode kaart, na een stevige fout op Melnjak. Scheidsrechter van de Velde hield het echter op geel voor de Hondurees.

Bekijk hier de opstellingen van beide teams!

Herbeleef hier de wedstrijd fase per fase!

Belangrijkste fases:

11’ - Bijna heeft Cyriel Dessers zijn eerste goal voor Lokeren beet, maar hij komt 3 cm te kort op een voorzet van Patosi.

23’ - Tielemans heeft een goed schot in de benen en dat bewijst hij ook nu weer. Vanop een meter of 25 haalt hij uit, maar Verhulst kan de bal in twee tijden uit de winkelhaak halen.

45’ - GOAL - Tielemans eist de bal op en stuurt Davino Verhulst koelbloedig de verkeerde uit. Anderlecht op slag van rust met de 0-1!

57’ - PENALTY - Opnieuw fluit de scheidsrechter een strafschop en deze keer is het er eentje voor Lokeren. N’Sakala loopt Leye aan in de zestien. Logische strafschop voor de thuisploeg. Het is Maric die de bal opeist en hij stuurt Silvio Proto de foute kant op door de bal centraal binnen te tikken.

65’ - Schitterende aanval van Lokeren met fris combinatievoetbal op de rechterkant. De voorzet van Patosi komt centraal voor doel, maar Leye blijft steken in de nieuwe grasmat. Het blijft opletten voor paars-wit.

87’ - GOAL - Gaat Anderlecht dan toch nog met de drie punten aan de haal? Zo ziet het er wel naar uit want Mitrovic kopt de bal heerlijk over Davino Verhulst tegen de touwen. Wat een prachtige kopbal van de Serviër!

MEER VOETBALNIEUWS