Stationsbuurt

Astridplein wordt écht parkje

Print

Het Koningin Astridplein na de heraanleg in 2005. Foto: JVDP

Antwerpen -

De groenperken op het Koningin Astridplein in Antwerpen krijgen vanaf maandag een grondige facelift. Het vertrappelde groen wordt vervangen. Het plein krijgt de uitstraling van een buurtparkje.

Het Koningin Astridplein werd in 2005 heraangelegd. Het ontwerp was een idee van de NMBS, die eigenaar is van het plein. Oorspronkelijk was een concept met evenwijdige lijnen uitgewerkt. Die verwezen naar de spoorlijnen die eronderdoor liepen.

De groendienst heeft nu samen met Stadsontwikkeling en buurtregie een nieuw plan uitgewerkt. De bedoeling is dat voetgangers voortaan gemakkelijk het plein kunnen oversteken, zonder obstakels. Het plein krijgt de uitstraling van een buurtparkje.

“Om kleur en leven in de brouwerij te brengen, komen er drie grote vakken met kleurrijke, vaste beplanting”, zegt schepen van Buurtonderhoud Philip Heylen (CD&V). “Qua sfeer kun je de nieuwe perken vergelijken met de plantsoenen of de prairietuin op het Theaterplein.”

Japanse sierkers

Op het plein komen er ook tien meerstammige heesters met een hoogte van vijf tot zeven meter. Het gaat om vier verschillende soorten die het plein doorheen de seizoenen een ander uitzicht geven: zwepenbomen, rode esdoorns, Japanse sierkersen en haagbeuken.

De werkzaamheden starten maandag en duren vermoedelijk een maand.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio