© vrt

Ruth Joos in voetsporen Bart Schols

In het najaar verhuist Bart Schols naar een nieuw actuaprogramma op Canvas. Ruth Joos neemt vanaf eind april alvast zijn plaats in als presentator van ‘De wereld vandaag’.

Vanaf 27 april zal Ruth Joos opnieuw presenteren op Radio 1. Ze neemt afwisselend met Els Aeyels het namiddagprogramma ‘De wereld vandaag’ voor haar rekening. Ze treedt daarmee in de voetsporen van Bart Schols, die het gezicht van het nieuwe actuaprogramma op Canvas wordt.

Tijdens de paasvakantie zal Joos alvast ‘Kraakland’ presenteren, een radioprogramma tijdens het slot van ’Braakland’. Wie Bart Schols zal vervangen bij ‘Het journaal’, is nog niet duidelijk.

Openbare omroep VRT laat voorts ook nog weten dat Joos ook nog steeds achter de schermen zal meewerken bij Radio 1. ‘Tijdens de zomer van 2014 heb ik met heel veel plezier op Radio 1 de WK-wedstrijden van de Rode Duivels omkaderd. De radiomicrobe heeft me nooit echt losgelaten’, legt Joos uit. ‘En nu keer ik dus weer voltijds terug naar de radio, mijn grote liefde. Dat doet deugd.’

Ruth Joos had jarenlang haar eigen programma op Radio 1, ‘Joos’, waarin cultuur centraal stond. Dat programma stopte eind 2013, wat op veel protest kon rekenen. Vorig jaar presenteerde ze ‘Studio de stad’ op Canvas.

Vastgoed

Jobs in de regio