AA Gent snoept ‘nieuwe Pogba’ af van Ajax

Sad'eeq Yusuf Foto: KAAGent.be

AA Gent snoept ‘nieuwe Pogba’ af van Ajax

Print

AA Gent heeft alweer toegeslagen op de transfermarkt. De Buffalo’s bereikten vandaag een overeenkomst met Sad’eeq Yusuf Ahmat, een achttienjarig Nigeriaans toptalent dat bijna in handen was van Ajax. Odat de Nederlandse werkvergunning te lang op zich liet wachten, koos Sad’eeq Yusuf Ahmat uiteindelijk voor AA Gent.

Sad’eeq Yusuf Ahmat komt uit dezelfde academie (GBS Academy) als Moses Simon, de Nigeriaanse wintertransfer die momenteel furore maakt bij AA Gent. Verschillende Europese topclubs hengelden de afgelopen weken naar de diensten van Sad’eeq Yusuf Ahmat, die wordt vergeleken met Juventus-middenvelder Pogba.

De aanvallende middenvelder leek op weg naar Ajax, maar de werkvergunning werd verscheidene keren vertraagd. ‘We waren zo gefrustreerd door die vertragingen bij Ajax, maar nu zijn we blij met de aanstaande transfer naar AA Gent’, vertelt vader Sad’eeq aan Supersport. ‘Ik ben onder de indruk van de manier waarop manager Michel Louwagie ons heeft benaderd en ons zorgvuldig een carrièreplan voor mijn zoon binnen de club voorstelde. Ik wist meteen dat AA Gent de beste optie was voor mijn zoon Sad’eeq.’

De Nigeriaanse aanvallende middenvelder tekende een contract voor twee seizoenen bij AA Gent.

MEER VOETBALNIEUWS