Belgian Red Flames spelen 2-2 gelijk tegen Tsjechië

Foto: Photo News

Belgian Red Flames spelen 2-2 gelijk tegen Tsjechië

Print

De Belgische vrouwenvoetbalploeg heeft woensdag in zijn eerste wedstrijd op de Cyprus Women’s Cup 2-2 gelijkgespeeld tegen Tsjechië. De Red Flames, het nummer 26 op de FIFA-ranking, kwamen in Paralimni twee keer op achterstand tegen het vier plaatsen lager gerangschikte Tsjechië, Yana Daniëls (FC Twente) en Tessa Wullaert (Standard) scoorden voor de Belgen.

‘We begonnen goed, maar konden onze eerste kansen niet afmaken en liepen op een counter van Tsjechië”, aldus coach Ives Serneels op de website van de Belgische voetbalbond. “We lieten de kopjes echter niet hangen en maakten verdiend 1-1, waarna we bij de rust zeker een voorsprong verdienden. In de tweede helft verliep ons spel wat onrustiger. Via een afstandschot kwamen we op achterstand maar ook nu toonden we karakter. We maakten dan ook verdiend 2-2 gelijk’, klonk het.

Later speelt de selectie van Serneels op dit prestigieuze toernooi in groep C nog tegen Zuid-Afrika (vrijdag) en Mexico (maandag). Op 11 maart volgt ook nog een plaatsingswedstrijd.

De beste landen zijn in de groepen A (Schotland, Canada, Italië en Zuid-Korea) en B (Australië, Engeland, Finland en Nederland) ondergebracht. Het toernooi winnen zit er voor de Belgen niet in. Het zijn immers de winnaars van de groepen A en B die de finale spelen. De winnaar van groep C speelt om de derde plaats tegen de beste tweede uit de groepen A en B. De tweede van groep C treft de slechtste tweede uit de groepen A en B om de vijfde plaats.

De Flames bereiden zich in Cyprus voor op de kwalificatiecampagne voor het EK 2017.

Groep C:

. Woensdag:

Mexico - Zuid-Afrika 2-0

Tsjechië - België 2-2

Doelpunten:

Tsjechië: Vonkova (17.), Martinkova (71.)

België: Daniëls (20.), Wullaert (79.)

België: Odeurs, Philtjens (57. Van Den Abbeele), Coutereels, De Caigy, Daniëls, Wullaert, Zeler, Cayman, Yuceil (71. Van De Putte), Courtois, Biesmans

Meer voetbalnieuws