Vincent Kompany voor het eerst sinds 2009 op de bank

Foto: Belga

Vincent Kompany voor het eerst sinds 2009 op de bank

Print
Manchester City-coach Manuel Pelegrini heeft na het met 2-0 gewonnen competitieduel van woensdag tegen Leicester City tekst en uitleg gegeven over zijn beslissing om kapitein Vincent Kompany een hele wedstrijd op de bank te laten bij de Engelse landskampioen.

Afgelopen week speelde Kompany een aantal ongelukkige wedstrijden. Afgelopen weekend leidde een foutje van de aanvoerder tot het eerste tegendoelpunt in de topper op het veld van Liverpool. City ging met 2-1 onderuit. Ook in de Champions League was Vince the Prince niet op zijn best tegen FC Barcelona. Kompany kwam ongelukkig tussen in een duel met Luis Suarez en lag zo aan de basis van de 1-0 van de Uruguyaan. City ging toen met 1-2 de boot in.

De mindere vorm van zijn aanvoerder en de nood aan een zege dwong coach Manuel Pellegrini daardoor om Kompany op de bank te zetten voor de match tegen Leicester. City verloor dit seizoen ook nog geen enkele keer zonder Kompany.

'Vincent startte niet omwille van dezelfde reden dat Zabaleta, Fernandinho, Nasri en Dzeko niet startten", verwees Pellegrini naar zijn vijf wissels in de basiself ten opzichte van de partij tegen de Reds. 'Het was belangrijk om zowel op fysiek als mentaal vlak wat vers bloed in het team te pompen. Het was geen moeilijke beslissing, ik voelde dat we wat frisheid nodig hadden. Mijns inziens was het ook een goed moment om Kompany te laten rusten', klonk het bij Pellegrini.

City haalde het uiteindelijk redelijk vlot van rode lantaarn Leicester (2-0), en blijft tweede in de stand, op vijf punten van leider Chelsea. De Blues hebben wel nog een wedstrijd minder gespeeld.

Op de bank wegens sportieve redenen? Geleden van 2009!

Met een dikke muts in de kleuren van Man City, zo zat Kompany gisteren op de bank tegen Leicester. Een zeldzaam beeld, want als hij speelt, wordt Kompany nooit vervangen. En op de bank zitten van bij het begin van een wedstrijd doet hij zelden. De enige keren dat het gebeurt, is als hij net terug is van blessure, zoals op 10 januari dit jaar op Everton. Echt gepasseerd worden, dat is geleden van zijn tweede seizoen bij City, 2009-2010. Toen kende hij in oktober, november en december een periode waarin hij veel op de bank startte. Door een vervelende teenblessure miste hij toen het begin van het seizoen, pas in december bemachtigde hij definitief zijn plaatsje in de basis. De kans dat het deze keer zo lang zal duren is miniem, maar dat het zo lang geleden is dat hij om sportieve redenen op de bank zat, is veelzeggend.

Meer sportnieuws