Belg opgepakt voor verkrachting van minderjarigen in Congo

Print

Een Belg die ervan verdacht wordt in Congo twee minderjarigen verkracht te hebben, is door de politie opgepakt en doorverwezen naar het parket in Kinshasa. Dat heeft de Congolese politie woensdag bekendgemaakt.

‘Gisteren (dinsdag, red.) is een 74-jarige Belg die beschuldigd wordt van de verkrachting van twee Congolese meisjes van 11 en 13 door de politie overgedragen aan het parket’, aldus Pierrot Mwana Mputu, woordvoerder van de politie. Buitenlandse Zaken bevestigt dat een Belg gearresteerd is.

De politiewoordvoerder gaf geen verdere verduidelijking over de omstandigheden van de misdaad, behalve dat de verkrachtingen nog dit jaar gebeurd zijn. De Belg is een gescheiden vader van drie en verblijft sinds 2011 onrechtmatig in het land, aldus nog Mwana Mputu.

Buitenlandse Zaken laat weten dat er inderdaad een Belg gearresteerd is die beschuldigd wordt van zedenfeiten. ‘Verdere details kunnen wij niet geven”, aldus de woordvoerder. ‘De ambassade in de Congolese hoofdstad geeft hem consulaire bijstand. Ze zijn hem ook al gaan bezoeken, en er is hem een pro deo-advocaat toegewezen.’

De man riskeert vijf tot twintig jaar cel.

Nu in het nieuws