Dinamo Kiev en AS Roma bestraft voor wangedrag supporters

Foto: Photo News

-

Dinamo Kiev en AS Roma bestraft voor wangedrag supporters

Print

De Europese voetbalbond UEFA heeft Dinamo Kiev en AS Roma bestraft voor het wangedrag van hun supporters tijdens de terugwedstrijden van de zestiende finales van de Europa League. De UEFA startte daarnaast ook een onderzoek naar incidenten die te noteren vielen tijdens de thuiswedstrijd van Ajax tegen Legia Warschau.

Het Oekraïense Dinamo Kiev moet tijdens de volgende thuiswedstijd in de Europa League een deel van het stadion, met name sector 21, gesloten laten. Bovendien kreeg de club van Dieumerci Mbokani (ex-Anderlecht), die in de achtste finales het Engelse Everton treft, ook een boete van 70.000 euro opgelegd.

Aanleiding voor de sancties zijn incidenten die gebeurd zijn tijdens de terugwedstrijd van de zestiende finales in de Europa League tegen het Franse Guingamp. De supporters van de thuisploeg lieten zich toen in negatieve zin opmerken door onder meer het veld te bestormen en rookbommen en projectielen richting de grasmat te werpen. De club wordt bovendien ook een gebrekkige organisatie verweten, omdat de trappen van het stadion op een bepaald moment geblokkeerd werden.

AS Roma, dat in de volgende ronde uitkomt tegen Fiorentina, kreeg dan weer een boete van 10.000 euro omdat de aftrap van de wedstrijd op het veld van Feyenoord tien minuten moest worden uitgesteld. Adem Ljajic, de Servische aanvaller van de Romeinen, kreeg bovendien ook een waarschuwing omdat hij de fans van de Nederlandse club zou hebben uitgedaagd. Tijdens de wedstrijd vielen meerdere incidenten te noteren en op 19 maart zal de disciplinaire commissie van de UEFA onderzoeken of er sprake was van racistisch gedrag, ander wangedrag van de supporters en gebrekkige organisatie.

Het duel van afgelopen donderdag moest onder meer tweemaal worden gestaakt, omdat de Nederlandse supporters voorwerpen op het veld gooiden. Ook bij de heenmatch kwamen de fans van Feyenoord overigens al negatief in het nieuws toen ze zich in Rome hadden misdragen.

Tot slot mag ook het Nederlandse Ajax nog een straf verwachten. De UEFA is immers een onderzoek gestart naar het gedrag van de fans van de Amsterdammers tijdens de thuiswedstrijd tegen het Poolse Legia Warschau van vorige maand. Na het doelpunt van spits Arkadiusz Milik zou een toeschouwer een projectiel op het veld hebben gegooid.

Meer sportnieuws