Investering van 800.000 euro maakt Klimax tot één van grootste ter wereld

Print

Klimzaal Klimax zal met nieuwe zaal goed zijn voor 2600 vierkante meter klimplezier. Foto: gva

Puurs -

Zestien jaar na de opening van Klimax 1 (indoor klimzaal) en acht jaar na de bouw van Klimax 2 (semi-outdoor klimzaal) breidt Klimax in Breendonk (Puurs) opnieuw uit. Binnenkort start de bouw van de boulderzaal, Klimax 3.

Met die nieuwe investering van 800.000 euro wordt Klimax één van de grootste allround klimzalen ter wereld. “We zijn bijzonder trots dat je in klimzaal Klimax in Breendonk al jaren de klimdisciplines lead en speed kunt beoefenen en dat op het hoogste niveau”, zegt Erwin Spiessens, schepen van Sport (CD&V).

“Binnenkort start bijkomend de bouw van een nieuwe boulderzaal, goed voor 570 vierkante meter boulderplezier. Hierdoor wordt Klimax één van de grootste klimzalen ter wereld met een klimoppervlakte van ongeveer 2600 vierkante meter. Een uitbreiding van de zalen betekent uiteraard ook een uitbreiding van de sanitaire ruimtes, kleedkamers en bergingen.”

Dat alles is het resultaat van een publiek-private samenwerking tussen Bergsportvereniging Klein–Brabant, het AGB (autonoom gemeentebedrijf) Puurs, provincie Antwerpen en de Vlaamse overheid.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio