Victor Vazquez: ‘Dit moet seizoen van Club en mezelf worden’

Foto: BELGA

-

Victor Vazquez: ‘Dit moet seizoen van Club en mezelf worden’

Print

Victor Vazquez is er ondanks zijn enkelblessure van overtuigd dat hij dit seizoen nog een vooraanstaande rol kan spelen bij Club Brugge. Dat vertelt de Spanjaard woensdag op de clubwebsite. ‘Ik ben in de vorm van mijn leven’, klinkt het. ‘Dit moet ons en mijn seizoen worden. Er zal niets aan het toeval overgelaten worden om er in de beslissende fase van de play-offs weer bij te zijn.’

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

De draaischijf van Blauw-Zwart viel zondag in de competitiewedstrijd tegen Moeskroen-Péruwelz (3-0) uit met een blessure aan de rechterenkel. Hij onderging maandagavond een NMR-scan en daaruit bleek dat de Spanjaard zo’n zes tot acht weken in de lappenmand ligt met gescheurde ligamenten. Mogelijk moet hij nog onder het mes.

‘Het is de bedoeling dat ons medisch team acht uur per dag mijn getroffen enkel behandelt. Dat gebeurt vooral om het ontzwellen te bespoedigen. Pas dan zal duidelijk worden of een operatie al dan niet nodig is. Ik weet in dit verband dus vrijdag meer’, verduidelijkt hij.

De blessure aan zijn enkel was niet zijn eerste dit seizoen, want eerder liep hij al een knieletsel en een vingerbreuk op. ‘Het is moeilijk uit te leggen. Ik heb de laatste drie maanden al mijn deel van de tegenslagen gehad. Men gunt het me ‘hier boven’ niet dat ik in de vorm van mijn leven verkeer. Om het met een cliché te omschrijven: we moeten het aanvaarden, het hoort er allemaal bij. Hard werken om er zo snel mogelijk weer bij te lopen, is de nieuwe uitdaging’, aldus Vazquez.

Competitieleider Club is momenteel nog op drie fronten actief. Op 12 en 19 maart speelt het de achtste finales van de Europa League tegen het Turkse Besiktas en op 22 maart wacht de bekerfinale tegen Anderlecht. De West-Vlamingen missen Vazquez al zeker in de bekerfinale en ook het begin van de play-offs, in het weekend van 4 en 5 april, komt te vroeg.

‘Club Brugge werkt het beste seizoen in tien jaar af. We staan in de competitie al maanden aan kop, de Belgische bekerfinale werd bereikt en ook in Europa blijven we goede punten scoren. De ploeg kan in eigen land twee prijzen winnen en ik moet daar in een eerste fase als toeschouwer op toekijken. Het is niet makkelijk dat te plaatsen, maar ik ben een collectieve denker. Onze kern beschikt over enorm veel kwaliteit om het ook enige tijd zonder mij te redden. We zijn de beste ploeg van het land. Het bewijs zal geleverd worden. Wees daar maar zeker van. Dat moet ons en mijn seizoen worden. Er zal niets aan het toeval overgelaten worden in de beslissende fase van de play-offs er weer bij te zijn’, besloot de Spanjaard.

MEER VOETBALNIEUWS