Ubisoft en Amblyotech ontwikkelen game om lui oog te behandelen

Ubisoft en Amblyotech ontwikkelen game om lui oog te behandelen

Print

Amblyotech ontwikkelt samen met Ubisoft een game die mensen met een lui oog behandelt. Het spel legt de nadruk op het gebruik van beide ogen en traint niet alleen het zwakke oog. Dig Rush is daarmee de eerste game die gebaseerd is op een gepatenteerde methode.

Dig Rush traint de hersenen met verschillende contrasten van rood en blauw, om de visuele scherpte te verbeteren. De patiënt draagt een stereoscopische bril die de arts kan instellen naargelang de noden van de gamer. De game zet beide ogen ertoe aan om mee te werken tijdens het spelen. De technologie erachter bestaat uit gepatenteerde uitvindingen die onderzoekers aan de McGill University ontwikkelden.

“Huidige behandelingen zoals het afplakken van de ogen, werken niet optimaal en hebben een negatief effect op de patiënt vanwege het ongemak en de sociale stigma’s die erbij komen kijken”, aldus Joseph Koziak, CEO van Amblyotech. “De gepatenteerde elektronische Amblyotech-technologie is klinisch getest en verzekert een aanzienlijke verbetering van de gezichtsscherpte voor zowel kinderen als volwassenen, zonder het afplakken van ogen. Dankzij onze samenwerking met Ubisoft kunnen we artsen voorzien van een compleet en accuraat beeld van de vooruitgang van de patiënt tijdens de behandeling.”

“De ontwikkeling van de game was een geweldige mogelijkheid voor ons om met onze kennis en vaardigheden bij te dragen aan een baanbrekende medische behandeling,” legt Mathieu Ferland, Senior Producer bij Ubisoft uit. “Het team van Ubisoft Montreal heeft een boeiendere en leukere ervaring gemaakt voor amblyopie-patiënten in behandeling. We zijn er trots op dat we mogen meewerken aan zo’n positief voorbeeld van de invloed van videogame-technologie.”

MEEST RECENT