Directeur Maarten Fontein stapt op bij ADO Den Haag

ADO Den Haag staat veertiende in de Eredivisie Foto: Photo News

Directeur Maarten Fontein stapt op bij ADO Den Haag

Print

Maarten Fontein stapt met onmiddellijke ingang op als directeur van de Nederlandse eredivisionist ADO Den Haag. Hij vindt zijn zeggenschap te beperkt nu de club is overgenomen door het Chinese investeringsbedrijf United Vansen.

‘Ik heb onvoldoende vertrouwen dat ik de juiste persoon ben om het belang van ADO Den Haag optimaal te dienen gezien de vele onzekerheden die er zijn ontstaan na de overname van de club en de wijze waarop de nieuwe eigenaar ADO Den Haag wil besturen vanuit China met een beperkt zeggenschap van de algemeen directeur’, laat hij woensdag weten in een korte verklaring op de website van ADO Den Haag.

De boodschap van Fontein komt als een verrassing want de oud-directeur van Ajax was pas sinds augustus actief als leidinggevende bij ADO Den Haag. Hij was nauw betrokken bij de overname van de club, die lang op zich liet wachten. De 63-jarige Fontein reisde in januari nog naar China om daar de onderhandelingen eindelijk af te sluiten. Inmiddels is ADO Den Haag in handen van de Chinees Hui Wang, die naar verluidt zo’n 8 miljoen aan de voormalige grootaandeelhouder Mark van der Kallen betaalde.

ADO, de club van Timothy Derijck, staat momenteel op een veertiende plaats in de Eredivisie.

(belga)

Meer sportnieuws