Antwerpen maakt zich op voor literair festival Mind The Book

Foto: JVDP

Antwerpen maakt zich op voor literair festival Mind The Book

Print
Antwerpen -

In kunstencampus deSingel in Antwerpen gaat donderdagavond de vijfde editie van het alternatieve literaire festival Mind The Book van start.

De focus ligt de komende vier dagen zoals steeds op lezingen en gesprekken over actuele thema’s die gelinkt worden aan spraakmakende non-fictie of geëngageerde fictie. De officiële opening gebeurt vrijdagavond door de Nederlandse auteur Cees Nooteboom, maar donderdagavond kunnen geïnteresseerden ook al in deSingel terecht voor een door MO* Magazine georganiseerde lezing van de invloedrijke sociologe Saskia Sassen, bekend van haar onderzoek naar globalisering, internationale migratie en wereldsteden.

Mind The Book vindt elk jaar afwisselend in Antwerpen en Gent plaats en heeft als rode draad steeds “de kritische bevraging van de maatschappij”. De thema’s die dit jaar aan bod komen, zijn onder meer Rusland, digitaal proletariaat, internationale vrouwendag, vrijheid en armoede & groei. Het festival nodigt auteurs uit die over die onderwerpen onlangs nog een belangrijk werk uitbrachten en koppelt er moderatoren of gesprekspartners aan die voor een interessante aanvulling kunnen zorgen.

Tot de blikvangers van de vijfde editie horen naast Nooteboom en Sassen ook Kader Abdolah, filosoof John Gray, de Britse schrijver en Ruslandkenner Peter Pomerantsev en Dimitri Verhulst, die het festival zondagavond mag afsluiten als auteur van het Boekenweekgeschenk van dit jaar.

Naast de vele lezingen valt op Mind The Book ook een mini-boekenbeurs terug te vinden met de werken van de aanwezige auteurs en een groot aanbod van boeken gelieerd aan de actualiteit en de festivalthema’s. CinemaZuid, een van de partners van het festival, brengt op het Antwerpse Zuid dan weer een filmprogramma dat werd samengesteld door de Nigeriaanse dichter Ben Okri, die ook op Mind The Book langskomt.

.

Nu in het nieuws