Niels Pittomvils: ‘Niet gepiekt naar EK’

Niels Pittomvils bij zijn vertrek op Zaventem Foto: BELGA

Niels Pittomvils: ‘Niet gepiekt naar EK’

Print

Niels Pittomvils start dit weekend zonder verwachtingen in de zevenkamp op het EK atletiek indoor in Praag. ‘Alles gaat goed maar ik heb niet gepiekt naar dit kampioenschap. Mijn doel is de tienkamp in Götzis deze zomer’, liet hij weten bij zijn vertrek op Zaventem.

‘Op het BK meerkamp had ik al een goed gevoel en met datzelfde trek ik nu ook naar Praag’, stelde Pittomvils, met 5.957 punten 10e op de Europese ranking. ‘Alles gaat goed op training, al heb ik zeker niet gepiekt naar dit EK. Ik heb enkel het volume wat afgebouwd, om zo frisser aan de start te komen. Het was eigenlijk niet gepland dat ik aan het EK zou deelnemen. Al is de ervaring die ik zo kan opdoen toch mooi meegenomen. Ik kijk er zeker naar uit. Maar de klemtoon ligt eerder op de zomer, met in eerste instantie de tienkamp in Götzis.’

‘Ik wil gewoon blijven groeien en mijn puntentotaal blijven aanscherpen. Het feit dat ik in Praag in actie kom, is een mooie weerspiegeling van het trainingslabeur’, besloot de 22-jarige meerkamper, die vorig jaar op het EK outdoor in het Zwitserse Zürich op de 14e plaats eindigde in de tienkamp.

(belga)

Meer sportnieuws