Kamercommissie Financiën bekijkt grote fiscale fraude systematisch met de loep

SP.A-fractieleidster in de Kamer, Karin Temmerman. Foto: BELGA

Kamercommissie Financiën bekijkt grote fiscale fraude systematisch met de loep

Print

De Kamercommissie Financiën zal zich systematisch over de grote fiscale fraude buigen. Dat heeft de Conferentie van de Voorzitters woensdag beslist, zo meldt de PS-fractie.

In de nasleep van de onthullingen van Luxleaks, Swissleaks en andere drongen de socialisten aan op de oprichting van een bijzondere commissie, maar de Conferentie van de Voorzitters ging daar woensdag niet op in. Wel kreeg de commissie Financiën de opracht om een het onderwerp op een systematische manier te behandelen. Dat houdt in dat de commissie op geregelde tijdstippen een vergadering over de problematiek van de grote fiscale fraude zal organiseren.

De fractieleidsters van PS en SP.A, Laurette Onkelinx et Karin Temmerman, zijn verheugd over de beslissing van de conferentie. Daardoor kunnen immers hoorzittingen gehouden worden en wordt het mogelijk om te volgen. Het wordt ook mogelijk om de dossiers op te volgen van Belgen die betrokken zijn in de recente grote schandalen, en om zich over de internationale samenwerking bij dergelijke dossiers te buigen, luidde het bij de PS.