Drones blijven Parijs teisteren

Foto: AFP

Drones blijven Parijs teisteren

Print

Boven Parijs zijn opnieuw mysterieuze vluchten van drones opgemerkt. De politie kreeg in de nacht van dinsdag op woensdag zo’n tiental meldingen binnen, en meerdere worden als geloofwaardig beschouwd.

Een getuige zou zich hebben gemeld, die gezien zou hebben hoe vier mannen in het oosten van de Franse hoofdstad een drone lieten opstijgen. Voorlopig zijn er nog geen arrestaties verricht.

‘Sinds begin oktober werden meer dan 60 dronevluchten boven Franse nucleaire installaties en Parijs geregistreerd’, zegt minister van Binnenlandse Zaken Bernard Cazeneuve. De Franse regering heeft alvast maatregelen genomen om het fenomeen in te dijken. Zo zullen kopers van de kleine onbemande vliegtuigjes erover worden geïnformeerd, dat zij zich strafbaar kunnen maken. Het overvliegen van kerncentrales en ook de Franse hoofdstad is immers verboden.

Drones werden de voorbije maanden boven Parijs gespot aan onder meer de Eiffeltoren, het Elysée, de Amerikaanse ambassade, de Place de la Bastille en de Place de la Concorde. Het is niet duidelijk of privé-eigenaars gewoon hun nieuwe speelgoed willen uitproberen of dat er criminele motieven in het spel zijn.

Nu in het nieuws