Brussel ontvangt vijfde editie European Blues Challenge

Doghouse Sam & His Magnatones Foto: IF

Brussel ontvangt vijfde editie European Blues Challenge

Print
Brussel -

Op 13 en 14 maart is de Ancienne Belgique (AB) het decor van de European Blues Challenge (EBC), ‘het Eurosongfestival van de Blues’, dat voor zijn vijfde editie de Europese hoofdstad heeft uitgekozen.

Tijdens het EBC-weekend dingen twintig bands, die ieder hun eigen land vertegenwoordigen, naar de titel van beste Europese Blues act. Doghouse Sam & his Magnatones vertegenwoordigen de Belgische kleuren.

Het programma wordt donderdagavond op gang getrapt door de Belgische acts Hideaway, Fred and the Healers en Howlin’ Bill, die in 2011 de eerste editie van de EBC (in Berlijn) op zijn naam mocht schrijven. Op vrijdag en zaterdag komen telkens 10 landen aan de beurt. De bekendmaking van de winnaars is voor zaterdagavond.

‘Brussel saai administratief bolwerk’

Naast het programma in de AB staan ook showcaseconcerten in vier cafés in het stadscentrum (Bizon, Kafka, Roskam en Merlo) op het programma. In de Sint-Gorikshallen is van 4 maart tot 27 april een expo te zien die de verschillende activiteiten belicht van de organisator van de EBC, de in Brussel gevestigde European Blues Union.

Op de aankondigende persconferentie konden Brussels minister van Externe Betrekkingen Guy Vanhengel en Vlaams minister voor Cultuur en Brussel Sven Gatz (beiden Open VLD) al genieten van een kort soloconcert van de Belgische kandidaat Doghouse Sam.

‘Brussel heeft in het buitenland te veel het imago van saai administratief bolwerk’, zegt Vanhengel, zelf een grote bluesliefhebber. ‘Met een bijdrage van 150.000 euro hoopt het Gewest ook op een andere manier te tonen dat Brussel leeft.’

Nu in het nieuws