Youri Tielemans verkozen tot ‘wonderkind’ en opgehemeld als 'nieuwe Lampard'

De zeventienjarige Youri Tielemans in actie tegen KV Kortrijk Foto: Photo News

Youri Tielemans verkozen tot ‘wonderkind’ en opgehemeld als 'nieuwe Lampard'

Print
Het talent van de zeventienjarige Youri Tielemans is ook de UEFA niet ontgaan. Dat kroonde hem tot wonderkind van de week en kon lovende woorden optekenen over hem van enkele grote voetballers. ‘Tielemans is een fenomeen. Er zijn maar weinig spelers die beter zijn dan hem’, aldus ex-Anderlechtspeler Pär Zetterberg.

‘Tielemans werd al sinds hij vijf was en zijn weg door de jeugdreeksen maakte, in het oog gehouden door Anderlecht’, begint de biografie van de jonge Belg. ‘We hebben altijd geweten dat hij een enorm talent was. Als iemand me vroeg wie ik ver zag geraken, was zijn naam altijd de eerste die ik zei’, verklaart Mohammed Ouahbi, de jongerencoach van de Brusselse ploeg, op de site van de UEFA.

Tielemans was amper zestien jaar bij zijn debuut bij de eerste ploeg en enkele maanden later werd hij met zijn 16 jaar en 148 dagen de jongste Belg ooit in de Champions League. ‘Door zijn sterke techniek, snelheid en omdat hij met beide voeten scherpe assists kan leveren, is hij een gevreesde tegenstander. En met zijn spelinzicht en leiderschapskwaliteiten is de aandacht voor de zeventienjarige enkel nog gegroeid’, klinkt het lovend bij de Europese voetbalbond. Ook voetballegende Paul van Himst heeft mooie woorden voor de jongere: ‘Met zijn kunnen en talent dwingt hij tegenstanders fouten te maken. Zijn leeftijd is niet belangrijk en hij gaat enkel nog beter worden elke match hij speelt’.

Het hoofd van de jongerenafdeling van Anderlecht, Jean Kindermans, vergelijkt Tielemans dan ook met Axel Witsel. Anderen zien gelijkenissen met toppers zoals Frank Lampard. Tielemans zelf ziet Zinédine Zidane als zijn idool.

MEER VOETBALNIEUWS