Het derde Baksteencongres in boekvorm uitgegeven

Foto: JB

Het derde Baksteencongres in boekvorm uitgegeven

Print
Boom - Het boek 'Baksteen te Water' brengt een ruime neerslag van de inhoud van het derde baksteencongres dat draaide om het waterwegtransport voor de bouwsector.

Het congrescentrum de Pitte in De Schorre, was voor de gedeputeerden Rik Röttger  (sp.a), verantwoordelijk voor het 'streekprogramma' en Bruno Peeters  (N-VA), onder meer verantwoordelijk voor het provinciaal domein de Schorre en toerisme de plaats om het boek Baksteen te Water! voor te stellen. Hieruit is een deeltje 'Het tij keert' uitgehaald, met een aparte blik op het watergebonden erfgoed langsheen de Rupel en apart uitgegeven om vooral de toeristische noot in dit verhaal te benadrukken.

Waarom u dit boek of boeken zou kopen? "Het geeft de lezer inzicht in het verleden van de Rupelstreek. Het verhaal van baksteen, kleiontginning en afgravingen van deze klei die het landschap vervormden en hebben gevormd tot wat het vandaag is", legt gedeputeerde Bruno Peeters uit. De voorgestelde boeken 'Baksteen te water' en 'Het tij keert' zijn te koop op de toeristische dienst, in de Schorre, enz. aan respectievelijk 15 euro en 8 euro.

Lees het hele verhaal donderdag in Gazet van Antwerpen - editie Zuid

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio