Erotiek op de bodem van het Zilvermeer

Foto: JVDP

Erotiek op de bodem van het Zilvermeer

Vijftien meter diep onder water, op de bodem van zijn duikvijver, bouwt het Zilvermeer in Mol al een kwarteeuw een fantastisch ‘Onderwaterpark voor Schone Kunsten’ uit. Duikers uit heel Europa komen er speciaal voor naar de Kempen afgezakt. CittA Kempen duikt mee.

Bezieler van het onderwaterpark is Noël Kiczula. Hij overtuigde de directie van het Zilvermeer 25 jaar geleden om beelden onder water te plaatsen. “In het begin waren dat vooral tuinbeelden”, weet Kiczula. “Die hadden geen grote artistieke waarde, maar omdat het water van het Zilvermeer toen nog zuur was, vrat het in op het beton. Vandaag zijn die beelden ­helemaal verweerd en dat geeft ze een zeer ­bijzondere uitstraling.”

Het meest populaire onderwaterbeeld heet Liï. “Het werd verkozen tot symbool van het park. Het beeld staat al twaalf jaar onder water en wordt er alsmaar mooier op”, weet Kiczula. “Dat komt omdat ze onder water ‘gemasseerd’ wordt”, lacht hij. “Het is een naakte vrouw met enorme borsten en een mooi kontje. Liï nodigt uit om aangeraakt te worden. Op bepaalde plaatsen blinkt het beeld zelfs (lacht).”

Bekijk de exclusieve onderwaterbeelden zaterdag in CittA Kempen, gratis bij Gazet van Antwerpen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio