Scotland Yard helpt Belgische politie om deze man te vinden

Rouf Uddin. Foto: Met Police

Scotland Yard helpt Belgische politie om deze man te vinden

Print
Elsene -

De Belgische politie heeft de hulp ingeroepen van Scotland Yard om Rouf Uddi, een man uit Bangladesh die in verband wordt gebracht met een moord in Elsene, te vinden. Hij figureert op een lijst met de meest gezocht criminelen uit de hele wereld.

De Britse politie roept de hulp in van de Britten om de meest gezochte criminelen uit het buitenland te vinden. De mannen op de lijst die ze net online heeft gezet worden gezocht door de politie in andere landen, maar er wordt rekening mee gehouden dat ze ondergedoken zijn in Groot-Brittannië. De meeste mannen op de lijst hebben een duidelijke link met Londen, maar het is nog onduidelijk waar ze zich bevinden.

Moord in Elsene

Een van de mannen op de lijst is Rouf Uddin, een 39-jarige man uit Bangladesh. De politie zou hem graag ondervragen over de moord op Malika Soussi (32), wiens lichaam op 30 november 2002 door een buur gevonden werd in haar appartement in de Brusselse deelgemeente Elsene. Volgens Scotland Yard bestaat de kans dat Uddin in Groot-Brittannië is. Hij gebruikt ook soms de namen Salm Abdus, Abdus Salam, Akhor Addin en Alm Abdu.

De andere criminelen die gezocht worden zijn onder meer een grootschalige dief, iemand die verdacht wordt van kinderhandel, een moordenaar en een verkachter. De volledige lijst vind je hier.

Nu in het nieuws